Hallgatásom okai

Ha azon filoztok, hogy mi a helyzet velem, mért nem írok...nos, hát mert lényegében nincs amiről.
Mostonába mindig közbejön valami és nem tudom véghezvinni a kötés-horgolás terveimet, pedig annyi meg annyi mindent szeretnék készíteni...na, de mindegy, lassan csak megleszek egyszer az egésszel.

Most hogy megjött a tavasz és jó idő van, egyre többet vagyunk a friss levegőn a babócámmal. Ha meg a házban kuksolunk akkor is van elég sok tennivaló : nagytakarítás (n felvonásban) konyháskodás (minden nap azon töröm a buksimat, hogy mit is tudjak főzni a Patrikomnak ami annyira nem terheli meg az ő pocakját, merthát a mi kajánkból is kikunyerál mindig egy keveset) nettezés (ami, mostanába megint elhatalmasodott rajtam, valahogy vissza kell h vegyek belőle)...és íme akkor itt van már az este és néha-néha annyira jól esik tétlenül elnyúlni a tévé előtt, hogy az már fájdalmas. Fájdalmas, mert így nem haladok semmivel.

Mostan is egy zoknit készülök kötni a manómnak, hogy ne fagyjanak le a pityokái a házban, és annyira de annyira megszenvedtet. Mármint a zokni. Valamikor 8-9 éve kötöttem utoljára zoknit (de akkor sokat, ha jól emlékszem 5 párat, és mind ajándékba) és bíza elfelejtettem a "technikáját", de két sikertelen fél zokni után eszembe jutott az elkészítési modja.

Na meg aztán mindjárt itt van a húsvét és én úgy,de úgy szeretnék kötni egy tyúkocskát két kis csibével. Már a mintát is megszereztem, ki is másoltam a füzetecskémbe, csak elő kell kotorászam a megfelelő fonalakat és máris kezdhetek neki...ja és persz ehhez kell egy pár nyugodt órácska, merthát úgy nem lehet alkotni, hogy minden percben felugrok és a "Patrik nem szabad" szokat halatva máris repülök a manómért, hogy "a veszély mentes övezetbe" visszaszállítsam őkegyelmét (a kiságyban 10 percnél többet nem hajlandó ülni, peh! ráadásul jó nagy!mégpedig nekem).

Na meg aztán az etetőszékjébe is szeretnék valami nagyimintás kockákból huzatot horgolni ... arról meg hogy magamnak mit is szeretnék készíteni inkább nem is mesélek.

Anyukám Adamas shawl-ja

Már régebb írtam erről a sálról, itt olvashatsz rola.
A képeket csak most sikerült felraknom.

Hiába szenvedtem a blokkolással, nem maradt meg a szép formája. Szerintem a fonal a hibás (akrilból készítettem).

De azért a mintát szépen kiadta. Nemde?

Nekem nagyon tetszik. Anyumnak is tetszett.

Itt éppen kibontotta. Ezt mondta: Jé, köttél nekem egy blúzot?! Én meg: Persze. Te tudsz kötni én meg szülinapodra kötök egy blúzot?

Itt már rájött hogy sál: De ezt hogyan kell hordani? kérdezte. Elmagyaráztam neki.

Itt senki nem hord ilyen féle sálat, csak a hagyományosat. Itt látszik az igazi színe a sálnak, olyan türkizkék féle. :D Amugy a képeken még szerepel apukám, a tökmagom meg én. Ja és az első dobos tortám az asztalon.

Játék Csillánál


Az első játék amiben részt veszek. Hátha szerencsém lesz. :D
Na, de lássuk hogy miről is van szó.
Online üzletet nyitott ahol sok szép patchwork anyagot, gyapjú fonalat, kötötűket és horgolotűket lehet vásárolni.Itt megkukkinthatod őket.
A játék többi feltételeit Csilla blogján olvashatjátok.
Sok szerencsét mindenkinek!
Category: 2 megjegyzés

Rég ígért képek

Régebb írtam erről a pulcsiról Patriknak. A végén ez lett belőle.

Aztán meg elkészült az említett kardigán csak Patriknak. Ilyen lett ő:
És egy közeli kép a "mintájáról" :


Nem nagyon vagyok megelégedve vele, mert nagyon elírták a leírást és 3szor kellett visszabontanom a raglánvonalas megoldást amíg ennyire elfogadható lett. Visszabontottam volna én még százszor is csakhát az a vékony csíkos minta nagyon kiborított. Mert hát úgy működik, hogy lekötsz egy szemet,aztán fonalat cserélsz, újra lekötsz egy szemet és újra jön a csere, a szálat meg hol az elején hol a visszáján kell vezetni. Brrr! Most is kiráz a hideg ha rágondolok.
Ez a kardigán egy együttes része, amiből a cipőcskét és a sapkácskát már rég elkészítettem. Itt megcsodálhatod őket. Jó lett volna ha sikerül a nadrágot is elkészítenem, de elment a kedvem ettől a mintától.
A gombok pedig pingvinkék. Amikor megláttam az üzletbe egyből az jutott eszembe hogy milyen jól fog mutatni a kardigánon. Viszont egy dolgot elfelejtettem: hogy nem kerek és marha nehéz be- meg kigombolni, ezért úgy adom rá a tökmagomra mint egy pulovert.

Teniszcipők

Még régebb valahol a picassaweben ráakadtam Annies Attic egyik könyvecskéjére:
Lementettem a képeket és a leírásokat és megfelejtkeztem roluk. Aztán pár hete egy kis takaritást végeztem a gépemen és rájuk akadtam és persze nagy kedvem támadt hogy próbáljam meghorgolni az egyiket. A választásom az alsó cipőkre esett. Neken ilyen lett:

Pamut és akril keverék fonalakból horgoltam. Mivel duplán fogtam a fonalat jó vastag is lett, igaz egy kicsit nehéz volt horgolni mert nem volt a fonalhoz megfelelő horgolotűm, de elkészűlt. És nagyon jól áll a manóm lábán. :D
Mivel nagyon megtetszettek, ajándékba készítettem a következőket:


Amint kész leszek a kék párjával is, kipróbálok más cipőcskéket is.

A cipőcskék leírását itt megtalálhatod.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...