Négyszög és pillangó - leírás

A pillangós táskámnak egy páran kérték a leírását, így hát íme itt van.

Négyszög

kezdés : 6 láncszemes gyűrűt készítünk (6 láncszem és hamispálcával visszaöltünk az első szembe)

1 sor : 3 láncszem (lsz) - ez a sormagasítás- 2 egyráhajtásos pálca (erp) 3 lsz ,[ 3 erp, 3 lsz] a zárojeles részt még 2-szer megismételjük, majd 1 hamispálcával visszaöltünk a 3 lsz-es sormagasítás harmadik lánszemébe

2 sor : 3 lsz, [ 1-1 erp az elöző sor erp-jébe, 2 erp a 3 lsz-es ívbe, 3 lsz és 2 erp ugyanabba az ívbe] , a zárojeles részt még 3-szor ismételjük, majd ugyanugy mint az előző sornál hamispálcával zárjuk a kört (ellenőrzés : 7 erp, 3 lsz ismétlések vannak)

3 sor = 2 sorral (ellenőrzés: 11 erp, 3 lsz ismétlések vannak)

4 sor: 1 lsz, [1-1 rövidpálca (rp) az előző sor erp-jébe, az ívekbe pedig 5 rp ] még 3-szor ismételjük

5 sor : színváltás , 1 lsz, 1-1 rp az előző sor rp-ba, az ívekbe 3 rp

Ha esetleg nagyobb kockát szeretnénk, akkor a 2 sort ismételjük meg.

Pillangó

A barna táskához:

kezdés : 7 lsz-es gyűrű

1 sor: 3 lsz (sormagasítás), 23 erp (tehát összesen 24 erp), 1 hamispálcával zárjuk a sort

2 sor: 2 rp, 5 lsz - ez lesz az ív, 1 rp kihagyunk és a következőbe öltünk le --- az egészet még 7-szer megismételjük

3 sor: az 5 lszes ívbe : 1 rp, 4 erp, 3 lsz (ív), 4 erp , 1 rp

4 sor : más színnel , 2 lsz, az előző sor 3 lsz-es ívébe készítünk 5 erp-t, 3lsz-es pikót (3 lsz és 1 rpvel visszaöltünk az első szembe) , 5 erp-t, 2 lsz és egy rp-vel leöltünk az előző sor egyik rp-ba ---ezt a folyamatot még 7-szer megismételjük és elvágjuk a szálat

A pillangó formázásához egyszerüen csak összehajtjuk a "virágot"(dupla szárnya lesz, amit érdemes összevarrni, hogy tartsa a formáját)

A bordopiros táskánál a pillangó kisebb, ezért a 3. sort kihagyjuk, és a 4. sorral folytatjuk, annyi különbséggel hogy az 5 erp helyett 4 erp-t csinálunk.

Ha képekben is meg szeretnéd nézni akkor kérlek klikkelj ide. Innen inspirálodtam én is :)

Jó horgolást!

Az én pillangós táskám

Elkészült az én táskacskám. Szülinapomra megajándékoztam magamat :D

Nem lett olyan nagy a mérete mint a testvéremé (az enyim 35x20 cm, az ővét elfelejtettem lemérni :) ) de nem is szerettem volna nagyobbat, ez pont tökéletes. A kockákat 1 sorral megkurtitottam, ami nyilvánvalóan megkövetelte hogy a pillangók is kisebbek legyenek (belőle is kihagytam egy sort, az utolsó előttit). Jó lett így is mi?

Így néz ki "hátulról". Nem láttam értelmesnek hogy "elárasszam" az egész táskát pillangókkal, hisz így is csak az egyik fele láthato mikor az ember hordja. :D

Egy közelebbi kép a pillangocskákról.

Itt meg a bélés belehorgolása, pontosabban körbehorgoltam a kockákat egyráhajtásos pálcákkal es ez alá "rejtettem" el a bélés bevarrását, egy kicsit így esztétikusabb. Talán horgolhattam volna akár két sort is, de mivel türelmetlen voltam így beértem egy sorral is.

Most mind azon filozok hogy valahogyan meg kellene tanuljam azt hogy legalább egy kis cipzáros zsebecskét varrjak a bélésre. Kaccatnál láttam egy ilyesmit, igaz ő hátsó zsebként készítette el, de ez mükszik a táska belsejében való rejtett zsebecskének is, nemde?

Pillangós táska

Íme itt van ő! Az első kész táskám!
Szerelem volt első látásra.Igaz várt egy fél évet amíg eldöntöttem hogy elkészítem. Valahol a netten találtam meg, lementettem a képet, leírás nem volt hozzá, de nem tűnt nehéznek.
Május elején kezdtem el gyártani a kockácskákat. Aztán meg rátaláltam erre a blogra és ott akadt meg a szemem a pillangók elkészítési módján is, ami lényegében egy virág kettőbe hajtva. Itt vannak a fázisfotok róla.



Mivel közeledett a tesóm szülinapja, és szereti a táskákat így hát gondoltam hogy neki fogom ajándékozni. Igaz nem lett kész pont a szülinapjára (bő 1 hónapot késtem vele: D) de nem zavarta őt, hisz félkész állapotban elárultam neki hogy neki készül.


Itt van két közeli kép a pillangokról.


Nem is nehéz elkészíteni. Meghorgoltam a virágot, 8 szirmommal, aztán félbe hajtottam és ráhorgoltam a kockára. Ezután összevartam az oldalait/szárnyait és rögzítettem a kockákhoz is, mert ennélkül úgy nézett ki mint egy viharverte pillangó. :D



Itt látható a táska füle. Sokat gondolkoztam hogy hogyan is csináljam meg. Fémkarikákat is más kiszuperált taskákról vadásztam le, mert nem kaptam az üzletben. Elég vékony a választék. :(

Maga a füle 5 rövidpálcákból áll, amit a kívént hosszuságra horgoltam, majd pedig fehérrel (hogy megtörjem a sötétbarna színt, meg hogy vigyek egy kis életet is a fülébe) körbehorgoltam (1 láncszem 1 rövidpálcák váltakozásával).



Itt pedig a bélés és a "gombok" láthatóak. Ami a bélést illeti, marhára megszenvedtem vele. Halvány ibolykám sem volt hogy hogyan is készítsem el, meg amikor megvoltam vele hogyan varázsoljam bele a táskába. Másfél hét gondolkodás után jött az ihlet és egyszerüen bizonyos pontokon belevarrtam. Maga a bélés anyagát azt otthon anyuméknál találtam (mivel nagyon ritkán dobunk ki valamit, mert "ki tudja még mire lehet jó" cimszó alapon mindent elrakunk, így volt ami között turkáljak), olyan polos anyaga van, de nem számított, hisz a szín volt a lényeg. A bélés beszegése és bevarrása a táskába mind a kacsom munkája, mert varrógépem az nincs, így van egy kis "egyedi", házi termésű hatása. Majd utánna nézek valami látványosabb levarrás után, de ha neked, kedves olvasó, van egy-két ötleted szívesen veszem ha leírod, hisz varrás terén nagyon kezdő vagyok (valahogy nem jön be).


A "gombról" (azt sem tudom pontosan hogyan hivják) pedig annyit, hogy eredetileg én cipzárros táskát terveztem, de mivel nem kaptam megfelelőt így maradtak a más zárási lehetőségek. Ezek közül ezt találtam megfelelőnek, nem mintha oly nagy lett volna a választási lehetőség, hisz egyszerüen rávarrható. Igaz, nem olyan esztétikus, de a tesomat nem zavarta. Habár azt is mondtam neki, amint sikerül szert tennem olyan mágneses fajtára akkor lecseréljük, mert hiába nem zavarja őt engem azért igen.

Mivel én most táska nélkül maradtam, így hát készítek egyet magamnak is. Egy kicsit kisebb lesz, és a színvilága is másabb. Íme itt van két kis pillangós kockácska. A kész termékkel pár nap múlva jelentkezek.

Új csapat a blogvilágban!

A kötösök csapatja! Hurrá!

Örvendek, de nagyon! Amikor feliratkoztam a horgo-blogra elkezdtem keresgélni, hogy vajon van-e kötös változatja is. Nem volt! :( De egy pár hónap eltelt és örömmel fedeztem fel pár napja hogy igenis van már kötös blog is, hála KAnya-nak.
Szívesen várunk minden kötni tudót és persze kötni megtanuló személyt is.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...