Sapkák - egy őszi meg egy téli

Ez a két kis sapkácska készült az elmúlt hónapban a kisfiamnak:


A bal oldali az őszi-tavaszi sapkája a jobb pedig a téli.


 Ezt a "lábnyomatos" sapkát (a fehér díszek egy kis tappancsot akarnak szimbolizálni) a knitpicks oldalán fedeztem fel, innen ingyenesen letölthető.
A fonalról csak annyit hogy valamilyen pamut maradékok. Mivel egy kicsit megnyúlt a sapka és egy végbe a manó szemébe csúszott be, ezért azt a "trükköt" alkalmaztam, hogy az elején a fehér körbehorgolt részt egyszerüen visszahajtottam és felvarrtam. Szerintem jó lett, nekem nagyon tetszik. :)
 Na ez már a téli gyapjú-akril keverékes sapkája, kellemes a tapintása és természetesen meleg is. A képen azért vágott olyan síros arcot, mert nagyon nem akarta a fején tartani (házban abszolút nem tudok sapkát rakni rá, mikor sétálni megyünk akkor is általában addig rakom rá amíg várjuk a liftet), pedig olyan tündi-bündien néz ki benne, hogy meg tudnám enni. :)


 A sapka ötletét egy a ravelry-n látott sapi adta. Leírás nem volt hozzá, de megpróbáltam a nekem megfelelőt elkészíteni. Sokat kerestem azt a csavart mintát. Először túl nagynak bizonyult ezért új, kisebb csavart mintát kerestem, abból lett a következő próba sapi:


 Azért próba sapi, mert amikor kész lettem vele és felraktam a manómnak, nagyon kicsinek bizonyult.Visszabontani nem volt szívem, mondtam ha nem lesz elég az igazi sapkának akkor majd visszabontom. Elég lett, így pedig ő is megmaradt. :)


 Elég érdekes volt a sapka elkészítése. A csavart mintából készítettem egy pánt féleséget, összevarrtam, aztán pedig az egyik felén körbe felszedtem a szemeket és sima patent mintával dolgoztam tovább, egyenletesen addig apasztottam amíg pár szem maradt a tűn. A másik felén is felszedtem a szemeket, ugyancsak patent mintát használtam (az általam látott sapkának ez a része is kis csavart mintákból állt, de mivel a fonalam vastag volt így ezt muszáj volt mellőznöm). A fülecskés résznél hogy megszenvedtem! Á, el sem tudom mondani. Ha nem tévedek negyedszerre jött ki, pedig lemértem a manó fejét körbe, kiszámoltam hogy hány szem kell elől, hátul és a füleknek, nem volt jó, hol kevés volt a szem szám, hol túl rövidnek bizonyult. Brrr! A végén már kötötűstől raktam a manóm fejére, gondoltam lesz ami lesz, ha kihúzza a tűt azt sem bánom, csak már legyen jó. Jó lett. Aztán körbehorgoltam fehér fonallal és a két szint összefogva sima láncszemet horgoltam, ez lett a "megkötős része" (huuu, nem ugrik be hogy hívják :()
Aztán meg kellett rá készíteni egy kis bojtocskát is, merthát anélkül.... Gyorsan kerestem egy videót a youtubon, papírt vágtam, fonalat tekertem aztán ismét vágtam, összeköttem és kész is lett a bojtocska.
Na hogy tetszik?
Ezek után ideje lenne magamnak is készíteni egy valamilyen sapkát...

Újabb szerzeményeim

Huuu de rég vártam ezekre a fonalakra. Sokáig csak néztem őket a webboltocskákban, aztán egyszer csak megsokalltam és őket merészeltem megrendelni:

Van 100 gr Rikker féle merinó gyapjacska, azt hiszem belőle valami kis sálacskát fogok késziteni csipkemintásat. Egy kis gondom van vele, meg szeretném festeni, csak azt nem tudom hogy most, vagy miután megvan a kész termék? Akkor is lehet festeni gyapjut amikor már kötöttünk belőle valamit?
Aztán van 3 kis gomolyag Barka Gilicém , 100% pamut, a két zöld meg a piros, ebből a manómnak szeretnék egy pulcsit készíteni (gondolom elég lesz).
A kék gomolyag is Barka, mégpedig Gerlepár, 50% pamut, 50% bambusz, ebből lehet egy újabb sapka készül csak a tökmagomnak.
Olyan pihe puhák a fonalak, szívem szerint rendeltem volna minden fajta Barka fonalból, de hát most arra sajna nincsen keret. :( majd egyszer...
Ja és még rendeltem 3 db (a képen már csak kettő van) műanyag tűt, amit az elkészült ruhadarabok összevarrásához használjuk fel, és aztán 1 db 5-ös méretű bambusz kötőtűt, kíváncsi voltam hogy milyen is az. Látszatra tetszik, majd elválik hogy mennyire barátkozunk össze használata közben.
Most már csak időt kellene varázsoljak valahonnan hogy belőlük is elkészítsem az eltervezett dolgokat....
Category: 2 megjegyzés

Az én játékom

 Na végre eljuttam én is odáig, hogy játékot hirdetek. A fő ok, az az 1 éves blog szülinapom  ami október közepén lett volna (pontos dátum nincs, nem emlékszem :)) de sok kis dolog miatt idáig elhuzodott. De ami a fontos, hogy sor kerül rá, nem igaz?
A lényeg, ezt a kis táskát szeretném odaadni valakinek, aki megígéri, hogy fogja szeretni, gondját viselni és sokat fogja sétáltatni :) Na jó, csak viccelek.

Mint minden játékban :), itt is van egy pár feltétel amik teljesítésre várnak:

- az első: hagyj egy megjegyzést itt ennél a bejegyzésnél , hadd tudjam én is hogy hányan szeretnék a kis táskát megnyerni
- a második: gazdagítsd a rendszeres olvasóim táborát (azaz légy rendszeres olvasom :))
- és a harmadik: vidd hírét annak hogy itt nálam táskát lehet nyerni, azaz ha blogod van akkor akár írj egy bejegyzést erről a játékról, akár rakd ki az egyik képet a táskáról az oldallécben felhívásként. Ha nincsen blogod akkor is játszhatsz, hisz szerintem így a helyes
Egy másik fontos dolog, a határidő : szombat dec. 4-ig várom a jelentkezőket. Másnap lesz a sorsolás.
Egy kis fontos adat a táskáról. A minta az Interweave Knits 2009-es őszi számából való, a Laporte Avenue Tote névre hallgat és a ravelry-n itt nézhetitek meg a táska testvéreit. Finom puha a tapintása (30% gyapjú, 70% akril), a méretei 28x23.
A napokban még írok egy bejegyzést  a táska születésének és elkészítésének körülményeiről is, és persze jövök még több fotóval :)

Új szerelmem :)

Ő az:

fotó innen
 Na jó, tudom vannak nála szebbek és okosabbak is, de most nekem ő kellett (a pénztárca volt a ludas), de ő is tökéletesen megfelel a céljaimnak. Nem akarok én profi fotós lenni (nem a frászt!majd talán a következő életemben az leszek), csak meg szeretném örökíteni azokat a dolgokat amiket én készítek hogy megmutassam nektek és hogy majd öregkoromban legyen amit nézegessek.
Tehát most aztán többet tudok majd mutatni és szebb képeket is. Amúgy van amit, mert ám tevékenykedtem én az elmúlt hónapban, csak hát fényképezőgép nélkül nehéz lett volna bemutatni Nektek.
Holnap majd jövök egy kis meglepivel. Tehát visszavárlak Titeket! :D

Hogy tetszik ...

...a blogocskám új ruhája?
Már rég filozgattam azon, hogy ideje lenne egy kis változtatásnak. Nézelődtem, ezt megláttam és mivel én szeretem a telet, a hópelyhet, a piros szint és persze a hóembert ezért emellett döntöttem. Remélem nektek is tetszeni fog. :)

Játék!

Egy gyors játékra hív minket Gabella. Mint ahogyan látható a képen, a nyeremény egy 5000 Ft-os KnitPro ajándékkupon,amire majd tetszés szerint lehet majd kötötüket, horgolótűket és fonalakat vásárolni. A szabályokért klikk a képre!
Ja és siessetek, mert nov. 14.-ig lehet jelentkezni a játékra!
Category: 0 megjegyzés

Horgolósuli - 3-7 leckék

Egy kicsit elhanyagoltam a blogot...és a horgolósuli új leckéit sem említettem meg...ezt szeretném most bepotólni.
A 3. leckében megtanulhatjuk :
- a körbe horgolást
- a szaporítást
- a fogyasztást
- a kör négyszögesitését
A 4. leckében megtanulhatjuk :
- a négyzet készítését (granny square)
- szívecske készítését
Az 5. leckében már nekiláthatunk az első horgolt női sapkához.
A 6. leckében egy virágot horgolhatunk amivel az előző lecke sapkáját diszithetjük.
A 7. leckében egy mikulás zoknit készíthetünk. (talán az idén nekem is lesz időm egy párat legyártani ebből :D)
Persze minden egyes lecke fényképes leírást valamint videót is tartalmaz.
Jó horgolást!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...