A KidMohair-os blúzom

A tegnap végre valahára befejeztem a Kidmohair-os blúzomat. Már nagyon vártam hogy letegyem a tűket, így a vége felé már türelmetlenkedtem, nem volt kedvem hozzá...de elkészült.


 Az előző bejegyzésemben írtam, hogy ebből a fonalból nem valami sál, stóla, kendő fog készülni - nem tudom kihasználni - ezért döntöttem a blúz mellett. A fonal címkéjén az volt hogy 4 gomolyag elég egy 42-ös blúzhoz. Nekem 3 gomolyagom volt, ilyenre háromnegyed ujjúra esett a választásom.


 Ez a blúz ujjának a mintája. Könnyű kis mintát kerestem, nem akartam túlbonyolítani, szerettem volna ha a fonal is érvényesül, viszont simán sem akartam kötni, az olyan "csupasz", méltatlan lett volna a fonal minőségéhez képest :)
Külön megköttem majdnem egy-egy gomolyagból az ujjakat, összehajtottam és felszedtem körbe a szemeket a blúz törzséhez, amit körbe kötöttem. Mielőtt nekiláttam volna a blúz törzsének a kötéséhez, a nyak résznek és az ujjaknak is csináltam egy passzét a következő mintával:
A nyak részhez 1 minta sort, az ujjakhoz 2 minta sort használtam ÉS a sasszeműek megfigyelhetik hogy kis fehér gyöngyöcskék is csillognak-villognak a cikk-cakk-ok mentén. Egy kicsit elbénáztam a fényképezést ezért nem látszik olyan jól.
Miután elkészültem a passzékkal következett a blúz törzse. Közbe közbe felpróbáltam hadd lássam mennyire hosszú. A vége felé rájöttem hogy biza nem fogja elérni azt a hosszúságot amit én szerettem volna ezért kénytelen voltam lebontani az ujjak passzé részét.:( Hát ez nem volt piskóta! A kis szösz-möszök a fonalon úgy ragaszkodtam egymáshoz hogy nem is mondom hányszor küldtem melegebb éghajlatra a fonalat. Ilyenkor a finom puhasága sem tudott lenyugtatni. Ezért is került majdnem egy hétbe amíg befejeztem az alját.
Hamarosan felrakok olyan képet is amin majd viselem, csak a bundém mellett nem tudok egyszemélyben modell és fotós is lenni. :)
Nektek hogy tetszik?

Régebbi kötöttjeim - 1 rész

 Már hónapok óta várják a régebb (blogolásom előtt) elkészült pulcsijaim hogy megmutassam őket. Jó pár napja lencse végre akadtak és most pedig megmutatom Nektek is.

 Mind egy szálig kedvesek nekem ezek a pulóverek, mindegyik megszületése előtt sokat gondolkodtam, hogy vajon jó is lesz-e, fog-e majd tetszeni miután elkészül, mert hát sokszor megjártam hogy valami nagyon megtetszett és amikor elkészült szomorúan kellett belátnom hogy vagy nem az én stílusom vagy nem az én alkatomra lett kitalálva az a modell. És persze anno 10 éve nem készítettem róluk képet mielőtt visszabontottam volna,így már csak ha meglátom a folyóiratba (általában a Fürge Ujjakban) az eredetit úgy tudom visszaidézni őket. Talán majd ha egyszer ismét végig nyalom azt a sok folyóiratot talán majd készítek az eredetiekről képet és jól elraktározom őket...

Na de lássuk a még "élő" pulcsikat/példányokat.
Ez a kis piros bővelkedik csavart mintákban. Az elején, a hátán és az ujjain is ugyanaz a minta fut végig. Imádtam kötni. Akkor nagyon imádtam a csavart mintákban gazdag, bonyolultnak nevezhető modelleket, merthát ilyen azért nem mindenkin fordult meg ugyebár és olyan jó volt ha nem láttam viszont a pulcsimat máson. Ez a mániám a mai napig megvan, csak most már nincs annyi időm hogy csak úgy ontsam magamból az újabb pulovereket, kötött holmikat. Sajnos :(

 Itt két közelebbi kép a pulóver patentjáról (a nyakrész), persze itt is csavar van :) és a mintájáról.
 Ez egy másik kedvencem. Mert hát kék.Mert hát hópelyhek vannak rajta. Ez saját találmány ha nevezhetem így. Ekkor nagyon beleszerettem a hópelyhekben, készült is egy ehhez hasonló az akkori barátomnak karácsonyra (kép természetesen nincs :( )


Íme a hópelyhek és a kis csavarások közelebbről:

 

 Ismét egy csavart mintás. Ebben a pulcsiban a különleges csavart minta ragadott meg. Egyszerü is de annál nagyszerűbb. Ja és ez volt az első raglán puloveres kísérletem is. :D
 


A másik érdekesség és egyben újdonság is számomra a pulóver nyak megoldása. Semmi szem felszedés,csak szimplán a minta tovább kötése. Egy kicsit meg is szenvedtem vele, mert hát ez tényleg minden figyelmemet igénybe vette. De megérte. :D

Viszont van egy baja is: akkor valamiért nagyon szorosan kötöttem és sajna már szűk rám, de nagyon. A nálamnál vékonyabb tesóm is azt kérdezte hogy hogy tudtam ezt hordani?....hát én sem tudom.:D Ma már azon gondolkodom hogy hogyan tudnám valamilyen módon átalakítani, mert úgy nincs szívem visszabontani... Ha van esetleg egy-két ötletetek szívesen várom a megjegyzésekben.

Ja és Nektek melyik tetszik?

Itt is megköszönöm a tesómnak hogy vállalta a modell szerepét :D Köszi hugicám!!! :D

(hamarosan jön a folytatás is, a második rész :) )
(a Kidmohairos blúzommal is majdnem kész vagyok :))

Haladok!

Lassan de biztosan :D


Már csak egy gomolyag van hátra!Juhéééé! Remélem 1 hétnél többet nem fog felvenni az elkészitése, mert már vágyakoznak az ujjaim az új munkákra, amiből van elég (csak idől nincs annyi).
Na megyek és tovább pihegek-puhogok (marha jó a tappintása, egész nap simizném :D)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...