Búcsuzok!

Szép napot mindenkinek!

Páran közületek tudjátok hogy készültünk külföldre, Ciprusra. Végre valahára eljött az idő és Ma már indulunk is. Annyi dolgom volt, bucsuzkodás, pakolgatás (a bőröndök még félig üresek :)) hogy majdnem elfelejtettem hogy írjak Nektek is. De csak majdnem. :)
Sajnos ezzel az utazással határtalan időre megszűnnek a bejegyzéseim, mert nem nagyon lesz időm kötögetni, horgolgatni, de amint valamit alkotok és lesz lehetőségem rá természetesen megosztom veletek. Addig is böngésszétek a többi alkotásaimat, remélem tetszenek nektek.

Alkotásokban gazdag évet kívánok Mindannyiotoknak és visszavárlak!
Sziasztok! :)
Category: 8 megjegyzés

A kis család sapkában :)

 Elkészült a barátnőm kis családjának minden tagjának a sapkája. :) Íme egy csoport kép:

 Akkor most lássuk szerre a sapkákat.
Elsőként a kisfiú sapkája kerül bemutatásra.Ez egy 2 az 1-ben sapka, a jól megszokott dupla kötéssel készült különböző nagyságú csikokkal. Az egyik egy barnás-kékes árnyalatban:
 A másik pedig sötétkék és halvány barna (majdnem krémszinű):

 A következő sapka, kérésre bordó meg fehér színekben készült norvégmintával a barátnőmnek. Ezzel egy kicsit megszenvedtem, pontosabban a kezdésével. Először megkötöttem a norvégmintát, majd visszatértem a kezdéshez és harmadszorra sikerült kialakítanom a "patent" részét. A mintát ismét a raverly-in találtam, ez is ingyenes és itten megtaláljátok a leírást.

Az utolsó sapka sötétszürke és fehér árnyalatban, szintén norvégmintával, a barátnőm férjének a sapkája. Akárcsak a felső sapka, ez is a raverly-ről származik, itt megnézhetitek és megköthetitek hisz ez is ingyenes. :)

Mivel teljesen szabad kezet kaptam a minták kiválasztását illetően, remélem Andi hogy elnyeri a tetszéseteket és kívánom hogy ezekben a hideg napokban megfelelően melegítsék a fejeteket. :)

Az én sapkám


 Elkészült végre az első sapka nekem. Idáig nem nagyon hordtam sapkát, de ahogy magam mögött hagyok egyre több évet, rájöttem és néha rákényszerültem hogy igenis rakjak valami védőt a fejemre.
Erre a kis szépségre esett a választásom. Egyszerűen imádom! Már valósággal vártam a hidegebb időt hogy tudjam hordani :))

 A mintát a raverlyn itt találtam, természetesen ingyenes. Kicsit több odafigyelést igényelt mint a sima sapkák, de élveztem kötni, 3 nap alatt kész is lettem vele. :)
Gondoltam lefényképezem a visszáját is. annyira tetszik hogy olyan egyenletesen mennek a szálak a munka mögött. Ezt az új technikával tanultam meg: egyszerre mind a két szálat tartom a mutatóujjamon, így nem kell cserélgessem őket és így sokkal gyorsabban is megy a kötés.
Hordva valahogy így néz ki (nem a legjobb fényképp :( )
Ezt meg azért fényképeztem le, mert nagyon érdekes volt a sapka szemeinek az apasztása. A 3 fekete Csík mentén kellett apasztani és nem pedig körbe egyenletesen elosztva.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...