Az én pillangós táskám

Elkészült az én táskacskám. Szülinapomra megajándékoztam magamat :D

Nem lett olyan nagy a mérete mint a testvéremé (az enyim 35x20 cm, az ővét elfelejtettem lemérni :) ) de nem is szerettem volna nagyobbat, ez pont tökéletes. A kockákat 1 sorral megkurtitottam, ami nyilvánvalóan megkövetelte hogy a pillangók is kisebbek legyenek (belőle is kihagytam egy sort, az utolsó előttit). Jó lett így is mi?

Így néz ki "hátulról". Nem láttam értelmesnek hogy "elárasszam" az egész táskát pillangókkal, hisz így is csak az egyik fele láthato mikor az ember hordja. :D

Egy közelebbi kép a pillangocskákról.

Itt meg a bélés belehorgolása, pontosabban körbehorgoltam a kockákat egyráhajtásos pálcákkal es ez alá "rejtettem" el a bélés bevarrását, egy kicsit így esztétikusabb. Talán horgolhattam volna akár két sort is, de mivel türelmetlen voltam így beértem egy sorral is.

Most mind azon filozok hogy valahogyan meg kellene tanuljam azt hogy legalább egy kis cipzáros zsebecskét varrjak a bélésre. Kaccatnál láttam egy ilyesmit, igaz ő hátsó zsebként készítette el, de ez mükszik a táska belsejében való rejtett zsebecskének is, nemde?

13 megjegyzés:

Kriszta írta...

Azt aaa, meg wow, meg tyűha.... :)))) Nagyon nagyon szuper táskád lett, mostmár muszáj lesz én is készítsek egyet magamnak :))) Isten éltessen sokáig, gyönyörű szülinapi ajándékod lett!

elina írta...

A fazonyja nagyon jo, a szine szuper a mintat imadom...egyszoval csucs ez a taska:-)))Esetleg a pillangok mintajat elkerhetnem?:-)

Kaccat írta...

Nagyon jó lett! és tényleg nagyon szépen oldottad meg a bélést, hogy alá rejtetted!

a belső cipzáros zseb rém egyszerű :-) majd elküldöm, hogy tudod megcsinálni :-)
( a külső sokkal bonyolultabb :-), úgyis nemsokára eljutok addig, hogy én is csináljam a belsőt, majd közben fényképezek neked :-) )

cskata írta...

Pont én is írni akartam,h milyen szuperül belevarrtad a bélést. pont ez volt az én problémám a neszimmel. nagyon igényes lett a táska! gratulálok!!!!!!!

Iza írta...

Köszönöm a dícsérő szavakat. Nem tagadom, nagyon jól esett olvasni őket.
Kriszta hajrá a táska elkészítésében.
Eli az előző bejegyzésnél emlitettem hogy honnan van a pillangó. Ha nem boldogulsz vele akkor majd leírom ide is.
Kaccat előre is köszönöm az ajánlatod, szükségem lesz rá. :)
Cskata, a neszid jól néz ki, nekem tetszik. Ja és majd a másodiknál majd te is elrejted a bélést, nálam is a másdik költeménynél sikerült ez.

Timi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Timi írta...

Szia Iza! Nagyon tetszik a táskád, én is szeretném megcsinálni, de még nagyon amatőr vagyok a horgolásban. Ha annyit segítenél, hogy megírod mennyi fonalat kell hozzá venni, meg leírnád kicsit részletesebben a pillangó készítését, és a négyzetek milyen pálcákból állnak. Előre is köszönöm, és sok sikert a többi remekműhöz.:)))

Iza írta...

Köszi Timi! A fonal mennyiségét illetően nem tudok segíteni, mert ezek ujrahasznositott (visszabontott puloverek) fonalakból vannak, de szerintem 100 gr a fő színekből és 50 gr a harmadik színből bőségesen elég lesz, és válasz pamutot vagy gyapjut, középvastagságut hogy azért legyen egy kis tartása is. Ami a kockákat és a pillangót illeti arról írok egy külön bejegyzést. ok?

Timi írta...

Köszi az infókat, és várom majd a leírást, mert így képről nagyon nehéz nekem (legalábbis) leolvasni, hogy hogyan kell elkészíteni. Biztosan még többen kedvet kapnak hozzá, ha látják a leírást is.

Iza írta...

Szívesen és igyekszem minél hamarabb felrakni a leírásokat.

G-design írta...

Kedves Iza!

Gratulálok, csodásak a táskáid!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hányas tűvel horgoltad? Én még kezdő vagyok, de a képek alapján sikerült meghorgolni mind a nagyi négyzetet, mind a pillangót (a leírásokból nekem még nem megy a dolog =/)
Most ott tartok, hogy fonalat kell vennem, ami jó is hozzá, és ha nincs akkora tűm akkor azt is.
Előre is köszi a választ!

Iza írta...

Köszi G-design!
A tűvel kapcsolatban: általában a fonalra rá van írva, hogy hányas tűket ajánlanak a kötéséhez/horgolásához. Én az enyémét 2.5 mm tűvel horgoltam. Remélem segítettem, de ha van még kérdésed csak írd le. Jó vásárlást és jó horgolást!

G-design írta...

Köszönöm szépen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...