A KidMohair-os blúzom

A tegnap végre valahára befejeztem a Kidmohair-os blúzomat. Már nagyon vártam hogy letegyem a tűket, így a vége felé már türelmetlenkedtem, nem volt kedvem hozzá...de elkészült.


 Az előző bejegyzésemben írtam, hogy ebből a fonalból nem valami sál, stóla, kendő fog készülni - nem tudom kihasználni - ezért döntöttem a blúz mellett. A fonal címkéjén az volt hogy 4 gomolyag elég egy 42-ös blúzhoz. Nekem 3 gomolyagom volt, ilyenre háromnegyed ujjúra esett a választásom.


 Ez a blúz ujjának a mintája. Könnyű kis mintát kerestem, nem akartam túlbonyolítani, szerettem volna ha a fonal is érvényesül, viszont simán sem akartam kötni, az olyan "csupasz", méltatlan lett volna a fonal minőségéhez képest :)
Külön megköttem majdnem egy-egy gomolyagból az ujjakat, összehajtottam és felszedtem körbe a szemeket a blúz törzséhez, amit körbe kötöttem. Mielőtt nekiláttam volna a blúz törzsének a kötéséhez, a nyak résznek és az ujjaknak is csináltam egy passzét a következő mintával:
A nyak részhez 1 minta sort, az ujjakhoz 2 minta sort használtam ÉS a sasszeműek megfigyelhetik hogy kis fehér gyöngyöcskék is csillognak-villognak a cikk-cakk-ok mentén. Egy kicsit elbénáztam a fényképezést ezért nem látszik olyan jól.
Miután elkészültem a passzékkal következett a blúz törzse. Közbe közbe felpróbáltam hadd lássam mennyire hosszú. A vége felé rájöttem hogy biza nem fogja elérni azt a hosszúságot amit én szerettem volna ezért kénytelen voltam lebontani az ujjak passzé részét.:( Hát ez nem volt piskóta! A kis szösz-möszök a fonalon úgy ragaszkodtam egymáshoz hogy nem is mondom hányszor küldtem melegebb éghajlatra a fonalat. Ilyenkor a finom puhasága sem tudott lenyugtatni. Ezért is került majdnem egy hétbe amíg befejeztem az alját.
Hamarosan felrakok olyan képet is amin majd viselem, csak a bundém mellett nem tudok egyszemélyben modell és fotós is lenni. :)
Nektek hogy tetszik?

15 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Szépséges, elegáns! Felvéve milyen érzés a pulcsi, nem csikiz?

Csilla írta...

Igazán szép lett. Nekem sem lett a kedvencem ez a fonal, puha meg szép meg minden de állandóan beleakad a tű és ha csak pár szemet kell bonatni az is rémesen nehéz. Én még nem fotóztam a kendőm, hogy megmutassam, de ami késik nem mullik.

Kriszta írta...

Nekem nagyon tetszik :) Bár valószinüleg a megkötésére nem vállalkoztam volna, használd egészséggel, igazán gyönyörű pulcsid lett!!!

Ilona írta...

Csodás!

Kaccat írta...

Nagyon szép! és tisztelet a kitartásodért! Nálam egy ilyen 10 év alatt (sem) készülne el!
Ha már itt járok benevezlek Eszter játékába egy jó szóval :-)
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

zsoka írta...

Nagyon szép lett:)
viseld egészséggel!

Annamari írta...

Nekem is tetszik!
Szerintem vannak minták, amelyek határozottan jól mutatnak az ilyen szöszös fonalból, elegánsak, és ez olyan. Jó kis alkalmi viselet lesz.

Iza írta...

Anice, abszolut nem csikizet mikor felpróbáltam, kellemesen érzés volt érezni a bőrőmön. Olyan mintha nem lenne rajtam semmi(még 80 gram sincs) és mégis melegit.:)

Csilla, egyetértek veled.Szép szép de nehéz dolgozni vele. Várom hogy mutasd te a kendődet.

Kriszta, köszönöm, átéltem!:)

Ilonamamzi köszönöm.

Kaccat, köszi. Szerintem ha kellőképpen lennél motiválva akkor elkészülne (emlékszel még a kiscipőkre?). Köszönöm a "jó szót"!

Zsoka, köszönöm!

Annamari, örülök hogy neked is tetszik. Már nagyon várom hogy meglássam a te kész csavartas kardigánodat. Jól haladsz vele!

Zsu írta...

nagyon szép. Nézz be hozzám, vár rád egy díj

Namata írta...

Gyönyörű szép lett a blúzod !!!Angyali .:)

Böbilla írta...

Nagyon tetszik ez a blúz.Hoztam neked egy jó szót.
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Zsoofi írta...

Nekem is nagyon-nagyon tetszik, régóta keresek szép pulcsi-mintákat, ötleteket, de nekem ez messze hajazza azokat, amiket eddig találtam! És mellszaporítást-fogyasztást csináltál? És a derekánál karcsúsítottál? Sokat számolgattál?
Nagyon szépek a kézimunkáid - finomak és ízlésesek, de nem öregesek vagy unalmasak (én mindig attól tartok,hogy mire megkötöm, amit akartam, kiderül, hogy egy nagymamás darab...) :) Jó nézegetni őket!

Iza írta...

Zsu köszönöm a dijjat is.
Elinor17 köszönöm.
Böbilla, örülök hogy tetszik és köszönöm a jó szót :D
Zsoofi örülök hogy tetszik.Ennél a blúznál nem kellett a mellrésznek különös figyelmet szentelnem (ezt máskülönben kevés blúznál alkalmazzák, imkább a ruháknál és toppoknál), "derekat" sem csináltam a blúznak, igy is szépen testre simul, számolgatni nem sokat kellett ennél a blúznál.
Ami meg a blúzok örgességét, unalmasságát illeti, a mai világban ilyen nincs (szerintem) mivel rengetek divatirányzat van és most nem olyan "kötelező" egy bizonyos fajta ruhahordás, anyag mint annó 30-40 éve. Máskülönben ki mondja meg neked hogy amit készitettél egy nagymamás dolog?Most nagyon divatosak a kötött horgolt ruhadarabok (pl ha végignézel pár ruhás üzletet bizos hogy elég szép százalékban találsz kötött, horgolt cuccokat)
És a másik dolog, ha Te valamit készitesz jó esélyed van rá hogy nem fogod viszont látni 10 szembenjövő emberen, egyedi darabot hordasz :)

Névtelen írta...

Szia , most kezdtem el olvasgatni a blogod és meseszép dolgokat csinálsz:OOO Ez a blúz nagyon tetszik, te tervezted vagy minta alapján csináltad? Esetleg ha minta alapján akkor elmondanád hogy honnan sikerült ilyen gyönyörű blúzt találni??? Nagyon nagyon szeretnék én is egy ilyen gyönyörüséget!:) Válaszodat köszönöm :)Zsuzsa

Iza írta...

Zzuzsa köszönöm,örülök hogy neked is tetszik.
A blúzt én terveztem, láttam hasonló megoldásut és gondoltam készitek egyet magamnak. Mint irtam a bejegyzésben nem volt sok fonalam,erre pont elég lett az a 3 gomolyag.Ott leirtam hogy hogyan készitettem, ha esetleg nem érthető a gondolatmenetem akkor irj és megpróbálom még aprolékosabban leirni. :) ok?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...