Ajándékom Andráska babának


 Huuu de rég írtam már ide bejegyzést...eljött az ideje hogy bemutassam hogy miken ügyködtem én az elmúlt hetekben.
Ezzel a szettel már jó egy hónapja hogy elkészültem, csak mivel még nem adtam át hivatalosan így nem mutathattam meg Nektek, mert nem voltam biztos benne hogy vajon az illető olvassa a blogomat vagy sem. :)

Babalátogatoba készítettem ezt a kis szettet Andráskának, a volt osztálytársam kisfiának:


 Még meg sem született a kis srác, de már nekem a fejemben megvolt hogy mit is fogok készíteni neki. :) Megtörtént a fonal vásárlás, kizárólagosan pamut ( Red Hearts - Soft Cotton ), ezt is alig kaptam, és persze nem volt nagy választék, pár gomolya mindegyikből. :( Tudom akár rendelhettem volna nettről is, de most akartam látni a fonalakat és érezni hogy milyen a tapintásuk (még pamutot nem vásároltam), aztán meg mivel nem kellett sok (csupán 4 gomolyag), nem láttam értelmét hogy feleslegesen fizessek posta költséget ennyi után.

A kis elefántokat egy ravelry-s kardigánról "lestem le", amit itt is meg lehet nézni annak akinek a ravelry-n nincs oldala.

 Eredetileg én is csíkokat terveztem a kardigán fölső részére, de sajnálatos módon, miután hazajöttünk vettem észre hogy a "halvány" színű gomolyagom egy picit rózsaszínbe megy át a természetes fénynél (az üzletben a mesterséges fényben egészen más árnyalatú volt), így hát elvetettem az ötletet és simán kötöttem.
Tanulság : a fonalak szine nem egyforma természetes és mesterséges fénynél, következő fonalvadászatomon ezt szem előtt is fogom tartani.
Amint megláttam az elefántokat máris beléjük szerettem. Nem tündériek? :)
Aztán a kardigán mellé készítettem egy pár kiscipőt, amire utólag szemutánzó öltésekkel ráhímeztem az elefánt egy részét.

Elmaradhatatlan volt a kis sapka is. Első nekifutásból körkörösen, az egész sapkán voltak elefántok, de mivel nagyon szorosan kötöttem (szorosan húztam, fűztem a munka visszáján a szálakat) ezért újra készítettem, de erre már csak egy elefántot kötöttem. Nekem igy még jobban tetszik :)
Ez a kis ajándék mellé került ez a kis repülő, amit eredetileg más babának szántam (de az anyukája, aki iskolás korunkban jó barátnőm volt, csak halasztgatta a találkozásunkat, ezért "mérgemben"  Andráskának adtam).

Használd egészséggel a ruhákat Andráska!:)

5 megjegyzés:

Kaccat írta...

nagyon szépet készítettél megint!
Biztos örültek neki nagyon!

Zsu írta...

Csodaszép lett ez az együttes

Csilla írta...

Csinos kis baba szett, cukik a kis fánik. Gondolom bézsnek látszott a rózsaszín a boltban.
Na de ez a repülő nagyon arancsos, hogy neked mikhez van türlemed, bár a kis teniszcipőid után nem is tudom mit csodálkozom...

Iza írta...

Köszönöm!
Csilla, igen valamilyen bézsnek néztem az üzletbe...Néha ilyen dolgokhoz van kedvem, kicsit macerásak, sokat kell számolni, de megéri. Majd még jön két beszámoló két repcsiről :D

Névtelen írta...

Nagyon szép kis szett,gratulálok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...