A kis család sapkában :)

 Elkészült a barátnőm kis családjának minden tagjának a sapkája. :) Íme egy csoport kép:

 Akkor most lássuk szerre a sapkákat.
Elsőként a kisfiú sapkája kerül bemutatásra.Ez egy 2 az 1-ben sapka, a jól megszokott dupla kötéssel készült különböző nagyságú csikokkal. Az egyik egy barnás-kékes árnyalatban:
 A másik pedig sötétkék és halvány barna (majdnem krémszinű):

 A következő sapka, kérésre bordó meg fehér színekben készült norvégmintával a barátnőmnek. Ezzel egy kicsit megszenvedtem, pontosabban a kezdésével. Először megkötöttem a norvégmintát, majd visszatértem a kezdéshez és harmadszorra sikerült kialakítanom a "patent" részét. A mintát ismét a raverly-in találtam, ez is ingyenes és itten megtaláljátok a leírást.

Az utolsó sapka sötétszürke és fehér árnyalatban, szintén norvégmintával, a barátnőm férjének a sapkája. Akárcsak a felső sapka, ez is a raverly-ről származik, itt megnézhetitek és megköthetitek hisz ez is ingyenes. :)

Mivel teljesen szabad kezet kaptam a minták kiválasztását illetően, remélem Andi hogy elnyeri a tetszéseteket és kívánom hogy ezekben a hideg napokban megfelelően melegítsék a fejeteket. :)

6 megjegyzés:

nöné írta...

Csodaszépek!
Most rendkívül irigy vagyok, hogy Te ilyet is tudsz:o) Sok mindent meg tudok kötni, de a norvég minta csak a listám legvégén szerepel. Sok-sok türelmet és figyelmet kíván, azt hiszem.

Névtelen írta...

Szia Iza. Hát nagyon szépek a sapkák, mint minden egyéb, amiket készítesz. Nagyon várom, hogy hozzám kerüljön a sapka és egyet sétáljak benne. A tegnap kaptam ajándékba a férjecskémtől egy bordó dzsekit is, szerintem nagyon szép leszek:))))). Sok-sok puszi Nektek, Andi

Csilla írta...

Nagyon belejöttél ezekbe a norvég sapikba, mind nagyon szép. régen én is imádtam őket kötni,de mostanában csak ritkán szánom rá magam.

Irenka írta...

Szerencsés család, csodaszép sapkákat hordhatnak! :)

Annamari írta...

Látom, nagyon rákaptál a színváltósra :) téli cuccokban nagyon jó dolog, mert megduplázza a vastagságot :)

Iza írta...

Köszönöm! :)
Nöné, idáig én sem imádtam, hisz annyit kellett cserélgessem a fonalat a minta visszáján hogy belegebbedtem. Ezért is örülök hogy találtam pár videot hogy hogyan is lehet kiküszöbölni ezt a cserélgetést. Igaz ez csak két szinnél müködik, de már ez is haladás. :)
Csilla remélem majd egyszer te is ráveszed magad, és belekezdesz egy kisebb projektbe (pl sapkába).
Annamari, igen ezért is jó ez a fajta kötés, mert ha van vékonyabb fonalunk akkor megoldhato, nem kell rohanni és ujabbat, vastagabbat venni. Talán majd egyszer készitek egy pulovert is ezzel a technikával, már összegyüjtöttem pár lehetséges pulovert amit nagyon meg szeretnék kötni majd magamnak...csak ez most váratni fog magára.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...