Horgolt strandruha

Itt van az a hires ruha amit pár hete már beharangoztam Neketek! :)


Az egész minta fejből van, mert semmi inspiraciom nem volt (sem magazin, sem internet, semmi). Pár probálkozás után kialakult a fejemben az egész ruha és már csak meg kellett horgolnom.
A felsőrésszel kezdem, egy egyszerű kis mintával ( 3 egyráhajtásos pálca, 3 láncszem, 3 egyráhajtásos pálca aztán 1 láncszem váltakozásából áll) :

Mikor elértem a deréktájhoz, elkezdtem a szaporitást hogy a kis csipőmre is ráférjen. Mivel nem akartam hogy a fenekem tájéka is nagyon átlátszó legyen (nem akartam semmi bélést belevarrni) ezért a szaporitásokat ugy oldottam meg, hogy először az 1 láncszem helyett lehorgoltam 1 egyráhajtásos pálcát, amit 3-4 soronként mindig megtoldottam 1-1 uj pálcával. Mikor elértem a kellő magasságot ebből a mintából, lassan kezdtem az egyráhajtásos pálcákat láncszemekké átalakitani hogy kialakuljon a 3dik mintarészem. Ez sem ördöngös dolog: az első két sorban ismételtem a * közötti részt: * 3 egyráhajtásos 6 láncszem 3 egyráhajtásos 3 lánszem *, majd a harmadik sorban a 6 láncszemes részt úgy horgoltam le, hogy 3 láncszem 1 rövidpálcával alányúltam az első két sorba (összefogtam) és újra 3 láncszem, a többi pedig maradt. Valamennyire a következő képen megfigyelhető ez a folyamat.
Tudom az itteni (Ciprus) 40 körüli fokokban nem akárki hord kötött vagy horgolt cuccot, de annyira szellős, hogy nincs melegem benne. :)
Nektek hogy tetszik?

Category: 8 megjegyzés

8 megjegyzés:

Kaccat írta...

Nagyon jól néz ki! Annyira nem értek a fonalakhoz, de ha pamut, akkor az annyira nem lehet meleg :-)
Szerintem sétálgass benne, hátha rákapnak az ottaniak is :-)

Zsu írta...

Nagyon jó, nagyon tetszik. Nem mindenki hord ilyet de nincs is mindekinek ilyen, mindenki nem ilyen ügyes ilyet csinálni :)

Zsurci írta...

Nagyon ügyes vagy, szép a ruha... És nem mindenkinek van ilyen alakja :)
Grat!

Iza írta...

Köszönöm csajok! :)
Kaccat a fonal ugy tünik mintha pamut meg kevés műszáll keveréke lenne.Amugy meg sétálgatnék én többet csakhát egyvégbe melozok. :(
Zsu ezért is szeretek magamnak késziteni ruhadarabokat mert akkor biztos nem jön szembe velem az utcán pont egy csaj ugyanilyenben. :)
Zsurci, az alakom még nem olyan amilyet szeretnék,de majd ha a fiamat beadom oviba lesz időm picit tornászgatni is (étkezéssel már több nem megy le rólam):)

ManaHand írta...

Nagyon szép,nagyon ügyi vagy!Nem semmi ruha lett!

szera írta...

Hat igen nem is csodálom hogy fejből jőtt a minta hisz ugyanezzel a mintával készitettél még egy blúzot ami végül az enyém lett :)
A blúz itt található:

szera írta...

http://szerablogja.blogspot.ro/2012/07/tesokam-toppjai-my-sisters-sleeveless.html

Marionn írta...

Kaptál tőlem valamit :) Kukkants be a blogomba!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...