Möbiusz sál

Mutatom is a képet:

A sál érdekessége az, hogy a kezdés az középen történik és ahogyan lekötünk egy sort a sálunk felfele is és lefele is nő, és persze van egy csavar benne. Ott középen ni. Látod?
Na de itt mutatok egy olyat amelyik még a kötötükön van:
Remélem jól látszik a két szem sor a kötötün.
Tök véletlenül találtam rá erre a möbiusz kezdésre a youtubon, és amint megnéztem a videot, már bizseregtek az ujjaim, hogy elkezdjem. Itt található a videó.
Ismét az angol tudás nem árt, de aki csak konyit egy keveset szerintem az is megérti (ha nem akkor írjon egy emailt és legjobb tudásom szerint elmagyarázom).
Egy jó tanácsot mindenképp adok : a kötést érdemes a videó nézése közben csinálni, mert elég macerás. Én megnéztem, a reakcióm : á nem is olyan nehéz! Aztán elkezdtem és 5 perc után elakadtam és rohantam vissza a géphez hogy megnézzem hogy hogyan is kell folytatni. :DD
A piros sál mintája egy olyan minta aminek nincs se eleje se visszája, azaz mind a két fele hordható. Ezzel a mintával kötöttem egy lila sálat is (sál hiányba szenvedek, de tényleg. Már évek óta kötök, de ez volt az első igazi sálam. Mindig túl egyszerűnek találtam a sálak kötését, én valami bonyolultabra vágytam... de erről majd később hosszasan mesélek)

Megpróbáltam lefényképezni a mintát is.

A minta innen van . Itten található egy sokal látványosabb közeli fénykép a mintáról. Ami a minta nehézségét illeti , szerintem közép haladónak besorolható, hisz ráhajtásokból és szemcsökkentésből áll, viszont egy kis odafigyelést igényel, de nem vészes. :)

Érdemes kipróbálni.

1 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Megnéztem az eredeti mintát is, tényleg érdekes, és nehéznek is tűnik
Díjaztalak, nézz be hozzám légyszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...