Csikos mellény

 Egy újabb mellényke a kis manómnak.


Finom kis Barka Gilice fonalból kötöttem, élvezet volt kötni, nagyon tetszett ez a fajta pamut. Hamar kész is lettem vele, 3 este alatt, aztán még 2 estébe telt amíg megkötöttem a szegélyeket.
bliccel fotózva

blicc nélkül

 A karkivágást és a nyakát egy mellény leírásából kölcsönöztem, biztosra mentem, nem volt kedvem találomra megkötni, mert tuti bizti hogy elcsesztem volna, és akkor a méreg ölt volna meg hogy újra kell kezdjem. Ha valakinek megtetszik akkor szívesen leírom, könnyű volt.
Továbbá még két kép a kis manómról



A mellény leírását itt találhatjátok meg.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szép lett:) És a Kismanó.. csodaszép :) Gratulálok!

Zsuzska írta...

Vagány legénynek vagány mellény dukál! Jól eltaláltad, anyuka! :-)

Kaccat írta...

Nagyon szép! Manó és mellény is :D

Timi írta...

Engem érdekel a leírás, én is hasonló csíkos mellényt tervezek Regőnek :) Köszi!

Iza írta...

Köszönöm! :)
Timi megpróbálom minél hamarabb felrakni a mellényke leirását.

Zsoofi írta...

Jaj, de jó! Én is nagyon örülnék a leírásnak, mert éppen nagy mellénytervezésben voltam, de nem találtam sehol egy alapot, pont a nyak és a karöltő miatt. El sem hiszem, délelőtt épp ezt számolgattam, méricskéltem.... És az én Gazsim is akkorka lehet, mint a képen látható manó. :)

ildikonr52 írta...

Ildikonr52
Kötöttem egy V nyakú mellényt ajándékba egy kisfiúnak(még pár hónapos).A széllessége 28 cm,hossza 32 cm.A karöltő hossza és a v nyakkivágás 14 cm hosszú.Nem vagyok biztos benne hogy befér-e a feje a gyereknek.Azt szeretném kérdezni hogy egy ilyen méretű mellény kb. milyen korú kisfiúnak felel meg?Úgy látom hogy elég kicsi a nyakkivágás.Szerintetek?Vagy inkább bontsam ki a vállát és a hátát és kössek még hozzá ,hogy hosszabb legyen?

Iza írta...

Kedves Ildokonr52, szerintem a méret jo lesz, hisz ahogy írtad egy pár hónapos babáról van szó. Az én mellényemnek a nyak és karkivágása 18 cm volt, a fiam akkor másfél éves volt, még 2 évesen is jó volt rá a mellényke.

ildikonr52 írta...

Köszönöm a választ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...