Erga ajándékjáról bővebben



 Mint ahogyan a tegnap ígértem, ma elmesélem és egyenként megmutatom hogy mit is készítettem Ergának a karácsonyi adok - kapok játékban.
Az első egy karácsonyfadisz, de szimplán akár dekoráció gyanánt is megállja a helyét hisz felakaszthatjuk a plafonra, vagy akár az ablakba is kirakhatjuk.

Csillag a csillagban - felakasztva

lefektetve

Na de akkor nézzük hogy hogyan is készült. 
Először is az ötlet erről az oldalról való. Ottan ablakdiszként szerepelt. Nagyon megtetszett hogy olyan különleges, hisz a középső csillag arra fordulhat amerre akar.
 Elsőként elkészítettem a külső csillagot, a képen még nincs kikeményítve azért ilyen görbe :)
Aztán a leírás szerint elkészítettem a középső csillagocskát is. Ami, nagy bánatomra nagyobbra sikeredett, pedig ugyanabból a horgoló cérnából készítettem. Gondolom a külső csillagot lehet hogy túl szűkre kezdte.


 Á, gondoltam semmi baj, készítek egy vékonyabb fonalból egy új csillagot. Így született meg a piros csillag.

 

Ami ismét nagy volt. Most már kezdtem egy kicsit mérgelődni. Elkezdtem keresgélni egy még kisebb csillag után. Aztán ráakadtam erre a csöppségre:

 Ő már tökéletes volt. Igaz nem olyan látványos de szerintem most nem az volt a legfontosabb.
Megvoltak a csillagok, kikeményítettem és nekiláttam összerakni őket. Egy sima varró cérnára felfűztem az első gyöngyöket, varrtam, ismét fűzetem, ismét varrtam...s ez így ment addig amíg  összekovácsoltam a két csillagot. Remélem tetszik. Nekem nagyon.
A másik két kis csillag pedig különálló díszként folytatja életét :)

Ez a másik csillag is az előbbi oldalról származik.
Kész voltam a csillagokkal és gondoltam jó lenne ha valami kötöttet is készítenék Ergának. Így esett a választásom a kis kötött zoknikra. Az eredetiket itten megtekinthetitek


 Először megcsináltam a csíkosat. Huuu ez nagyon cuki lett - gondoltam,muszáj még készítsek kettőt. Mindössze 9 cm a "nagyságuk".

Aztán összehoztam ezt a kis fülbevalót is. Az első fülbevaló ami kész is lett, hisz próbálgattam még készíteni, de valahogy mindig  közbejött valami. Sokat gondolkoztam hogy mégis milyet készítsek, milyen szinüt, mert hát nem tudtam hogy Ergának milyen a stílusa a fülbevalókat illetően. Aztán kitaláltam ezt a visszafogottabb fajtát, megbolondítottam egy kis gyöngyelg, hogy legyen valami súlya is, mert nagyon könnyű. A színén is sokat filoztam, aztán maradtam a fehérnél, lévén karácsony és ezt a szint több ruhadarabhoz is passzol (mint pl a zöld, piros, ezüst, arany - ezek közül a színek közül lehetett választani az ajándék elkészítésekor). Jó döntés volt a szinválasztás, Ergának nagyon tetszett.


 És utoljára hagytam az egyik legkedvesebb ajándékomat, ezt az angyalkát:

Ez volt az első angyalkám. De nem az utolsó. Azóta már készült egy jó pár belőle. A mintát Kriszta blogjántaláltam véletlenül, itt van a leírás is az elkészítéséhez.  Egy kicsit nehezen ment, nem nagyon értettem a leírást, de szerencsére Kriszta le is rajzolta és úgy már könnyebb volt (rajzból könnyebben dolgozom, vizuálisabb típus vagyok). Köszi Kriszta hogy közzétetted a leírást.:)

6 megjegyzés:

Zsuzska írta...

Szépek lettek!

Kaccat írta...

A zoknik tényleg nagyon cukik :D
Meg sem mutatom a kolleganőmnek, mert azzal nyúzott így is, hogy csináljak neki mikulás zoknikat (igaz arra gondolt, hogy varrok :D)

Erga írta...

Kedves Izabella!
Nagyon köszönöm Neked ezt a sok szép horgolt-kötött karácsonyi ajándékot. Gyönyörű darab mind egytől egyig. És azért is örülök nagyon, mert én ezt a műfajt nem igen tudom művelni, nincs hozzá érzékem. Gyöngy horgolással próbálkoztam, de az is lassacskán halad.
Hétvégén fogok róluk egy csoport képet készíteni és akkor ott fognak tündökölni a blogomba és persze utána felkerülnek a fenyőfára.
Még egyszer nagyon köszönöm és örülök, hogy Te készítettél nekem ajándékot.
Puszillak:
Erga

Kriszta írta...

Igazán nincs mit, nagyon szívesen :D Örülök, hogy végül sikerült, s hogy ilyen nagyon szépre sikerült!! A többi is nagyon nagyon szép!

Zsu írta...

Szia! Nagyon tetszik a horgolt angyalka eltudnád küldeni a leírást mert nem tudom leolvasni. Köszönöm!

Zsu írta...

Szia! Nagyon tetszik a horgolt angyalka eltudnád küldeni a leírást mert nem tudom leolvasni. Köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...